Zo maak je het gezellig in de woonkamer: drie handige tips!

Koude maanden voor de deur? Zorg voor gezelligheid in huis!

Wanneer de gure maanden van herfst en winter weer voor de deur staan, weet je wat er komen gaat. Dat wordt noodgedwongen weer veel binnen zitten de komende maanden! Maar hoe lekker is het als je in de donkere najaarsmaanden in een gezellige, warme en rustgevende woonkamer kunt zitten. Een knusse plek, waar het lekker gezellig is en je een onvergetelijke tijd met jouw geliefden kunt beleven. Leuk en aardig, denk je misschien, maar mijn interieur is eigenlijk helemaal niet zo gezellig. Strak en modern misschien, dat wel, maar ook een beetje saai. Geen zorgen! Met de onderstaande drie praktische tips maak je van jouw woonkamer snel en eenvoudig een gezellige en sfeervolle plek!

1. Leg een nieuw vloerkleed in de kamer

Het vloerkleed vervangen voor een frissere en kleuriger exemplaar kan al veel doen met de gezellige sfeer in de woonkamer. Kies voor een warm en zacht vloerkleed, waar je ook op je sokken heerlijk overheen kunt lopen. Trendy kleuren in het seizoen 2018 en 2019 zijn lichtbruin, zachte krijtverf kleuren, de kleur spiced honey van het verfmerk Flexa en diverse variaties op de kleur blauw. Wil je liever een tijdloze kleur voor jouw kleed? Kies dan voor een lichtgekleurd kleed, zoals gebroken wit of ga voor een grijsachtige uitvoering.

2. Koop een keer een nieuwe, stijlvolle stoel voor in de woonkamer

Een huiskamer waarin alleen maar identiek ogende stoelen staan, komt weinig elegant over en oogt eentonig. Door een lekkere luierstoel, een artistieke schommelstoel of een elegante stoel voor in de woonkamer te kopen, kun je het interieur een enorme oppepper geven. Een imponerende relaxfauteuil, waar je lekker in weg kunt zakken, maakt de huiskamer een stuk aangenamer!

3. Verander de wanddecoratie

Een intieme atmosfeer waarin je je prettig voelt, kun je in je huiskamer goed creëren door te kiezen voor subtiele wanddecoratie. Hierbij kun je denken aan mooie fotolijsten met de mooiste plaatjes van jouw partner en/of kinderen. Maar ook een schilderijen van een natuurlijk landschap – zoals jullie favoriete vakantieplekjes -, bevorderd de sfeer in de woonkamer