Waarom ledlampen ook heel gezellig kunnen zijn

Toen LED lampen nog maar beperkt op de markt waren als vervanging voor de traditionele halogeenverlichting in woningen, stonden deze lampen vooral bekend als kil door de vooral witte uitstraling. Door de jaren heen zijn de LED lampen populair geworden en behoren tot de standaard keuze bij het inrichten van jouw verlichting. Waar moet je op letten wanneer je een warme uitstraling wilt? 

Kleurtemperatuur lamp

Om een warme uitstraling te krijgen in je interieur is het belangrijk om te kijken naar welke kleurtemperatuur de lamp uitstraalt. Vaak wordt door fabrikanten de kleur van de lamp aangegeven als warmwit, dit betekent echter niet meteen dat je een warme, zachte kleur hebt. Soms kan de kleur toch witter ogen dan je hebt bedacht. Let dus op de waarde van de kleurtemperatuur die is aangegeven in Kelvin. In de algemene zin is een lamp met een waarde van 2700k warmwit, ga je richting een lamp met een waarde van 3000-3500k, dan krijg je al een wittere/killere uitstraling. Er zijn ook LED lampen die zelfs tot 2200k gaan, zo krijg je een extra warme uitstraling. 

Filament lamp

Filament lampen winnen steeds meer terrein op het gebied van gezellige verlichting en dat is ook niet zonder reden: dankzij een speciale coating op het glas en een stijlvol design kan je een intieme sfeer maken. En daar heb je niet eens een behuizing voor nodig. Je kunt de lampen los bij een kleine bar thuis hangen of waar je graag stijlvol licht wilt plaatsen. 

Design

Er zijn tegenwoordig talloze designs van verlichting die je interieur een extra gezellige sfeer geven. Door te kiezen voor designs met een warme kleur maak je nog meer gezelligheid in je huis! Je kunt kiezen voor LED downlights die je ophangt, grote hanglampen in een vintage of industriële stijl, er zijn talloze manieren te vinden om jouw kamers erg gezellig in te richten. Kies een lamp die bij jouw interieurstijl past, bekijk eventueel de laatste trends om tot inspiratie te komen.