4 tips voor het verbouwen van de badkamer

Bereid je goed voor op de verbouwingsklus 

Als je jouw badkamer gaat verbouwen, moet je aan meer dingen denken dan je op het eerste oog zou vermoeden. Omdat een sanitaire ruimte verbouwen duur en arbeidsintensief is, is het verstandig om dit soort verbouwingen goed voor te bereiden. Met onderstaande vier tips bereid je je uitstekend voor.

1. Zoek de benodigde materialen ruim van tevoren uit 

Zorg ervoor dat je de materialen en accessoires die je nodig hebt voor het verbouwen van de badkamer ruim van tevoren uitzoekt en koopt. Zo gun je jezelf namelijk voldoende tijd om een goedkope winkel voor sanitairte vinden. Kijk kritisch naar zowel een voordelige online winkel voor sanitair als een fysieke winkel voor badkamerspullen. En natuurlijk kies je daarna de voor jouw voordeligste winkel voor sanitair uit om alle klusmaterialen en toebehoren aan het schaffen.

2. Zorg dat er een helder stappenplan is 

Of je nu een bedrijf de badkamer laat opknappen of deze klus zelf ter hand neemt: belangrijk is dat er een helder en realistisch stappenplan is. Hierin staat de volgorde van de uit te voeren werkzaamheden. Doorgaans bestaat het verbouwtraject uit de volgende onderdelen:

  • De bestaande sanitaire ruimte slopen en het materiaal afvoeren.
  • Leidingen en afvoer aanleggen.
  • Eventueel de elektra in de badruimte verplaatsen.
  • De ruimte-indeling aanpassen als de badkamer anders wordt ingedeeld dan tot op heden.
  • Aanbrengen van tegels en voegsel.
  • Aansluiten van elektrische apparatuur, apparaten en stopcontacten.
  • Plaatsen van badmeubilair en inrichten badkamer met spulletjes.
3. Zorg voor alternatieven 

Wie de badkamer gaat of laat aanpassen, moet natuurlijk wel zorgen dat er een sanitaire plek is waar men zich kan wassen, baden en/of douchen. Regel dit van tevoren met familie, buren of bekenden, zodat je niet allerlei capriolen hoeft uit te halen om jezelf goed schoon te houden

4. Denk na over de maten 

Wanneer de badkamer zich op de eerste of tweede verdieping bevindt, moeten alle materialen natuurlijk wel door het trapgat naar boven gebracht kunnen worden. Meet de beschikbare ruimte bij de trap daarom goed af.