De voordelen van een inloopdouche

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Waarom dan geen inloopdouche in de nieuwe badkamer? Inloopdouches waren jaren geleden alleen nog populair in futuristische filmen en de high-end woningmarkt. Vandaag de dag is de inloopdouche steeds populairder in de badkamer van jan-en-alleman. Waarom een inloopdouche laten installeren in de badkamer? Wij hebben alle voordelen van inloopdouches bij Badkamerdepot op een rijtje gezet. 

Gelijkvloers 

Misschien wel het grootste voordeel is dat een inloopdouche gelijkvloers is. Waar voorheen een douchebak nodig was om de vloer te beschermen tegen overtollig water, is de inloopdouche gewoon gelijkvloers. Met een waterdichte deur en afvoer in de grond heb je geen last van water en geen drempel om de douche in te gaan. Dit is zeker voor ouderen die minder stabiel zijn een groot voordeel. Ook voor rolstoelgebruikers is het gebrek aan drempel bij een inloopdouche een uitkomst. 

Makkelijk te onderhouden 

De gelijkvloerse inloopdouche is eenvoudig om te onderhouden. Waar bij een douchebak vieze vlekken in de hoeken kunnen gaan zitten, heb je met een inloopdouche hier veel minder last vast. Wanneer je na een douchebeurt de vloer flink afspoelt en droogmaakt, heb je altijd een schone douchecabine. 

Tegelijk douchen 

Bespaar water en douche samen. De inloopdouche is vaak van een grote formaat. Hierdoor is het een stuk makkelijker om samen te douchen. Zeker voor gezinnen is dit een uitkomst. 

Voor iedere badkamer 

De afmetingen van een inloopdouche kun je zelf bepalen. Dus hoe groot of juist hoe klein de badkamer ook is, in iedere badkamer past een inloopdouche. Voor het gemak is het wel aan te raden om te kiezen voor een ruime afmeting voor de inloopdouche. 

Luxe uitstraling 

Een inloopdouche is ook een werkelijk genot voor het oog. Deze moderne douche geeft iedere badkamer een luxe uitstraling. Je geeft jouw badkamer een heel nieuw tintje met deze douche. 

Het is dus niet voor niets dat deze inloopdouches zo populair zijn. Ben jij van plan om een nieuwe badkamer te laten plaatsen of de oude te renoveren? Bekijk dan de mogelijkheden voor een inloopdouche. Geniet van extra comfort, gemak en een luxe uitstraling met een inloopdouche!