Lekker buiten zitten in de winter

De winter is een koude en donkere periode waarin we steeds meer binnen zitten. Maar dit is helemaal niet nodig. Zo is het soms juist lekker, en volgens sommige zelfs gezond, om in de winterperiode buiten te zitten. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je hiervoor een geschikte plek hebt. Daarvoor hier wat tips.

Zorg voor warmte

Omdat de winter een koude periode is, is het zeer belangrijk dat je warmte creëert wanneer je buiten gaat zitten. Denk hierbij aan een open haard of het gebruik van heaters, elk heeft zo zijn voordelen. Zo creëer je met een open haard gelijk een gezellige sfeer terwijl je met een heater de temperatuur beter kan regelen. Naast dat je gebruik gaat maken van een extern warmte punt is het zeer belangrijk om jezelf goed te kleden, vooral het gebruik van laagjes werkt goed voor extra warmte.

Een stevige overkapping

Aangezien het in de winter nog wel eens voorkomt dat het regent of sneeuwt, moet je ook denken aan een overkapping. Zo zit je naast warm ook nog eens lekker droog. Waarbij sommigen aan een parasol denken als overkapping, moet je voor de winter toch aan iets stevigers denken. Denk hierbij aan een houten overkapping. Je kan ervoor kiezen om je gereedschap uit de kast te halen en om de overkapping zelf te maken of om iemand in te huren die het voor jou doet. Hoe dan ook, een goede overkapping is zeker in Nederland een must.

Zorg voor genoeg licht

Het laatste punt waar je aan moet denken wanneer je buiten wilt gaan zitten tijdens de winter is verlichting. Hierbij kan je denken aan sfeerverlichting voor een gezellige avond met vrienden en familie, maar ook iets feller licht waardoor je buiten lekker een goed boek kan lezen. Bekijk of je plek genoeg hebt voor een mooie staande lamp of dat je de verlichting vast moet schroeven aan je hek of overkapping.

Ook in de winter een groene tuin

Nu je een mooie en functionele plek hebt om te zitten in de winter, moet de rest van de tuin er natuurlijk ook goed uit zien. Ga op zoek naar planten die het goed doen in de winter, bijvoorbeeld een winterheide, en maak jouw tuin helemaal af! 

Heel veel klusplezier gewenst!