Ook in de kou genieten van een tuin met een blokhut

Een blokhut in de tuin is momenteel een trend. Je moet een blokhut alleen niet verwarren met een tuinhuisje. Er zijn namelijk wel wat verschillen tussen een blokhut en een tuinhuis. Een blokhut bestaat uit massief hout balken of stammen die op elkaar gestapeld worden. Het kenmerk van een blokhut is dat de hoeken in elkaar verankerd zijn en ook wat uitsteken. Een tuinhuis daarentegen bestaat uit een geraamte met daaraan houten planken getimmerd. De wanden van een blokhut zijn door het gebruik van massief houten balken veel dikker en oogt veel robuuster. Wil je ook met de trend mee en een leuke blokhut in je tuin plaatsen, kijk dan eens op Blokhutwereld.nl voor een keuze uit diverse soorten blokhutten. 

Een blokhut in de winter 

In de zomer is het natuurlijk volop genieten van een blokhut. Vaak staat een blokhut achter in de tuin, waardoor je volop in je eigen tuin zit. In de winter is het koud en wordt er vaak geen gebruik van de blokhut gemaakt. Dit is erg jammer, want een blokhut leent zich goed om ook in de winter te gebruiken. Een blokhut heeft een eigen sfeer en is juist in de sneeuw en de kou een gezellige plaats om te vertoeven met een glühwijn of een warme chocolademelk. Maar voordat het zo ver is moet je een blokhut wel voorbereiden op de winter. Zo kun je bij Blokhutwereld.nl een speciaal impregneermiddel kopen om de binnen- en buitenkant te impregneren. Zo is je blokhut goed beschermd tegen de weersinvloeden en verleng je de levensduur.

Daarnaast is het verstandig om isolatie aan te brengen. Dit kan met dunne isolatieplaten die je tegen de wanden kunt monteren. Eventueel dubbel glas zal de kou ook uit de blokhut houden. Tenslotte moet je de blokhut verwarmen. Als je elektriciteit voorhanden hebt, dan is een elektrische kachel heel handig om de blokhut snel warm te krijgen. Een houtkachel kan ook en is erg gezellig, maar houd dan rekening dat je een schoorsteen op je blokhut moet installeren. 

Activiteiten in de blokhut in de winter 

Nu je een goed geïsoleerde en verwarmde blokhut hebt, kun je hem gebruiken voor allerlei soorten activiteiten. Je kunt hem gebruiken als een soort van wintertuinkamer, waar je je in de winter gezellig kunt terugtrekken. Maar wat dacht je ervan om je kerst of oud & nieuw feestje eens in de blokhut te geven? Zo veroorzaak je geen geluidsoverlast bij de buren en je houdt je eigen huis schoon. Kerst in een gezellige blokhut staat ook bij veel mensen op het verlanglijstje.