LG INTRODUCEERT DE EERSTE OPROLBARE TV

LG Electronics (LG) introduceert de volgende generatie televisie met ’s werelds eerste oprolbare OLED-TV op CES 2019. De LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) herdefinieert het begrip TV met een variabele vorm die alleen mogelijk wordt gemaakt door de toonaangevende OLED-technologie van LG. Dit unieke product van LG biedt een ongekende beeld- en geluidskwaliteit voor het inrichten van de perfecte TV-kijkruimte.

wallpaper TV

Door de jaren heen zijn televisieschermen gestaag groter geworden naarmate de resolutie van de schermen verbeterde. Met de introductie van het LG SIGNATURE OLED TV W-model, heeft LG vorig jaar het traditionele concept van een TV – een zwarte beeldbuis in je woonkamer – volledig veranderd. De wallpaper TV toonde aan dat een TV niet alleen goede kijkprestaties kan leveren, maar dat dit ook in de vorm van een subtiel design kan. De nieuwste innovatie van LG tilt deze prestaties naar een geheel nieuw niveau. LG heeft een TV gemaakt met een display dat kan verschijnen en verdwijnen. De ‘R’ in de nieuwe LG SIGNATURE OLED TV R gaat over het creëren van een revolutie in home-entertainment en het herdefiniëren van de ruimte doordat het scherm met slechts één druk op de knop kan worden op- of uitgerold.

Oprolbare OLED-TV

Een oprolbare OLED-TV is een echte game-changer omdat de ruimte niet standaard wordt ingenomen door een TV-scherm en de invulling van ruimten daarmee niet beperkt wordt. Het feit dat de LG SIGNATURE OLED TV R zichzelf kan transformeren om drie verschillende weergaveopties te bieden – Full ViewLine View en Zero View – stelt gebruikers in staat de TV op manieren te gebruiken die onmogelijk waren vóór de ontwikkeling van de OLED-technologie.

Full View biedt een kijkervaring op groot scherm en onthult de volledige omvang van het contrast, de diepte en het realisme dat inherent is geworden aan alle LG OLED-TV’s. De uitzonderlijke AI-beeld- en geluidskwaliteit die wordt aangedreven door de tweede generatie α (Alpha) 9 intelligente processors van LG en het diepgaande algoritme maakt deze TV tot een klasse apart. Gebruikers kunnen met hun stem Amazon Alexa en Google Assistent opdrachten laten uitvoeren, een nieuwe toevoeging aan LG’s AI TV-line-up in 2019, net als ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en HomeKit. Met ondersteuning voor AirPlay 2 kunnen gebruikers eenvoudig rechtstreeks van hun Apple-apparaten video’s van iTunes en andere video-apps op de LG SIGNATURE OLED TV R afspelen, evenals muziek en foto’s. Met Apple HomeKit-ondersteuning kunnen klanten hun LG TV bedienen via de Home-app of door Siri te vragen.

LG SIGNATURE OLED TV R

Met de Line View kan de LG SIGNATURE OLED TV R gedeeltelijk worden uitgerold, waardoor specifieke taken kunnen worden uitgevoerd waarvoor niet het volledige TV-scherm nodig is. In deze weergave kunnen gebruikers kiezen uit functies zoals Clock, FrameMoodMusic en Home Dashboard. Roep de klokmodus op om de tijd en het weer in een oogopslag te bekijken of de frame-modus om te genieten van familiefoto’s die vanaf een smartphone worden gedeeld om een persoonlijke sfeer te creëren.

Zero View

In de Zero View is het volledige 65 inchscherm van de LG SIGNATURE OLED TV R opgerold. Zelfs in deze weergave kunnen gebruikers genieten van muziek en andere audio-functies die afkomstig zijn van het 4,2-kanaals 100W front-firing Dolby Atmos-audiosysteem. Het premium design is duidelijk zichtbaar in het hele apparaat, van de aluminium behuizing tot de hoogwaardige luidsprekerdekking ontworpen door Kvadrat uit Denemarken.