Binnendeuren kunnen je woonkamer afmaken

Wanneer je net je interieur hebt vernieuwd in een nieuwe stijl, dan moet je ook altijd op de deuren letten. Is je interieur nu strak en modern en heb je nog een klassieke houten binnendeur? Dan zal dit je gehele interieur negatief beïnvloeden. De binnendeur past in het geheel niet bij je huidige interieur. Het is dus zeker waar dat binnendeuren een woonkamer kunnen afmaken. Je moet bij de aanschaf van een binnendeur wel rekening houden met enkele zaken.

Een stompe deur of een opdekdeur? 

Een binnendeur is bevestigd met scharnieren. Welke scharnieren je nodig hebt is vooral afhankelijk of je kiest voor een opdekdeur of voor een stompe deur. Daarnaast is deze keuze ook heel belangrijk voor het uiterlijk van de deur. Een stompe deur valt weg in het kozijn. Hierdoor is er wel een spleet zichtbaar tussen het kozijn en de deur. Bij een heel strak en modern interieur kan dit hinderlijk zijn, want een stompe deur heeft dan geen moderne uitstraling. Een opdekdeur ligt als het ware op het kozijn en er is geen spleet meer te zien. Een opdekdeur is esthetisch daarom vaak mooier, maar lastiger om te plaatsen. 

Welk soort binnendeur? 

Omdat binnendeuren zoveel van invloed zijn op het uiterlijk van de woonkamer, is de keuze van de soort binnendeur heel belangrijk. Meestal zal er een keuzemogelijkheid zijn tussen een paneeldeur of een glasdeur. Een paneeldeur is logischerwijs een dichte deur, terwijl een glasdeur dit niet is. Wil je in je woonkamer toch daglicht uit de naastgelegen ruimte laten komen? Dan is het verstandig om voor een glasdeur te kiezen. Als het niet nodig is de andere ruimte in te kijken, dan kun je kiezen voor een bepaald soort glas, zoals melkglas. Je kunt er dan niet doorheen kijken, maar daglicht kan wel in de woonkamer komen. 

De stijl van de binnendeur 

Een binnendeur kan in vrijwel elke stijl worden aangeschaft. Of je nu een klassiek interieur hebt, een modern of een industrieel interieur, het is belangrijk dat je de binnendeur kiest die ook past in je interieurstijl. Anders zal dit zeker van invloed zijn op je gehele interieur. 

Deurbeslag 

De keuze van het deurbeslag is ook belangrijk. Het deurbeslag moet niet alleen functioneel zijn. Deurbeslag is een detail dat je net even nodig had om je binnendeur en het interieur helemaal af te maken. Ook deurbeslag is te koop in allerlei stijlen, designs, materialen en kleuren. Kies altijd een deurbeslag in de stijl van je deur en die de deur helemaal afmaakt.