Belangrijke kenmerken van een sisal vloerkleed

Veel mensen kiezen voor een vloerkleed in hun woonkamer. Zeker wanneer de gekozen vloerbedekking een kouder en harder type is, zoals vloertegels of plavuizen, dan geeft een vloerkleed net even een wat huiselijkere uitstraling. Vloerkleden zijn in allerlei soorten, maten en materialen verkrijgbaar. Welke voordelen biedt het hebben van een sisal exemplaar?

Sisal is een milieubewuste keuze 

Sisal kleden lijken de laatste jaren steeds populairder te worden. Wellicht komt dit doordat mensen tegenwoordig steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en meer milieubewust bezig willen zijn. Sisal is een 100% natuurlijk product dat vervaardigd wordt uit de bladeren van de Agave Sisalana. Een vloerkleed van de vezels van deze tropische plant is een natuurlijk product dat biologisch afbreekbaar is. 

Een natuurlijke uitstraling past binnen veel interieurstijlen 

Of je nu een klassiek ingerichte woning hebt of je voorkeur uitgaat naar een modernere stijl, een sisal vloerkleed komt in vrijwel elk interieur goed tot zijn recht. Sisal kleden die niet zijn bewerkt met kunstmatige producten hebben een natuurlijke kleur. De kleur van het materiaal kan variëren van heel lichtbeige tot een diepere, warmere bruintint. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden wanneer het gaat om de afmetingen en de vorm. Je kunt een mooi sisal vloerkleed op maat laten maken, zodat deze precies aan jouw wensen voldoet. 

Gunstige eigenschappen van sisal 

Sisal heeft een aantal gunstige eigenschappen, waardoor een vloerkleed van dit materiaal een interessante keuze kan zijn. Zo is het materiaal zeer slijtvast te noemen, waardoor deze jarenlang meegaat zonder in kwaliteit achteruit te gaan. Dit geldt ook wanneer het kleed zwaar belopen wordt. Ook heeft sisal warmte-isolerende eigenschappen. Je kunt op koude dagen je voeten op het kleed laten rusten, zonder dat je een ijzige kou voelt. Het feit dat sisal van nature antistatisch is, voorkomt dat wrijving met het kleed nare elektrische schokjes kan veroorzaken. 

Sisal draagt bij een gezond klimaat in huis 

Een van de grootste oorzaken van een ongezond binnenklimaat is een te hoge vochtigheidsgraad in de woning. Een huis met een te hoge luchtvochtigheid is een ideale leefomgeving voor schimmels en ongedierte. De oorzaken van vocht kunnen uiteenlopend zijn en het is altijd zaak om de oorzaak te achterhalen om toekomstige problemen te voorkomen. Toch kan een sisal vloerkleed op een positieve manier bijdragen aan een gezond klimaat binnen je woning. Sisal heeft namelijk het vermogen om vocht te absorberen, zodat de luchtvochtigheid in huis zal dalen. Hiermee heb je minder kans op schimmelvorming en de aanwezigheid van mijten.