3 tips om de kinderkamer op te vrolijken

dekbedovertrek

Het nieuwe jaar is al even begonnen en het voorjaar komt alweer in zicht, dit is het ideale moment om de kinderkamer weer eens op te frissen. Uiteraard hoef je daar niet meteen een groot budget aan uit te geven.

Onderstaand lees je een aantal tips om de kinderkamer op een snelle en goedkope manier op te vrolijken:

Tip 1: gekleurde muur

Wat altijd een groots effect geeft is het schilderen van een muur in een leuke kleur. Kies de favoriete kleur van je kind of ga voor een wat neutralere kleur, waarbij je veel kan combineren. Het is ook leuk om alleen een deel van de muur in een kleur te schilderen, bijvoorbeeld alleen de onderkant of verf een diagonaal vlak.

Tip 2: nieuw dekbedovertrek

Niet iedereen heeft zin om met een verfkwast aan de gang te gaan. Je kan het ook simpeler aanpakken met bijvoorbeeld een leuk nieuw dekbedovertrek. Je vind er hier heel veel van allemaal leuke merken zoals SNURK en Studio Ditte.

Zelf ben ik fan van de dekbedovertrekken van Studio Ditte. De jongens dekbedovertrekken zijn zowel stoer als vrolijk, door de leuke kleurtjes. De versies met de robots en werkauto’s zijn hier in huis favoriet.

dekbedovertrek

Om nog extra kleur aan te brengen kan je ook kiezen voor een leuk gekleurd hoeslaken, bijvoorbeeld in de lievelingskleur van je kind, dat is gegarandeerd een succes!

Tip 3: nieuwe accessoires

Met een paar leuke accessoires, zoals een nieuwe lamp of een leuk boekenrekje maak je het helemaal af. Momenteel zijn de gekleurde kratjes ook helemaal hip. Je kan ze in bijna alle kleuren kopen en ze zijn daarbij ook nog eens super handig, omdat je er een hoop speelgoed, boekjes of papierwerk in kwijt kan. Tot slot kan je nog denken aan een leuke poster, die er natuurlijk in verschillende maten en kleuren zijn.

Kortom het hoeft dus niet heel veel tijd en geld te kosten om de kinderkamer nog voor de lente even lekker op te frissen. Jij blij, kindjes blij!