Goed licht in de keuken? Zo!

In de keuken gebeurt het. Tenminste, in elk geval tijdens spitsuur in een gemiddeld gezin. De maaltijd wordt er klaargemaakt. En je hebt er een grote tafel staan waar je met je gezin aan eet. En dat op een tijdstip van de dag waarop daglicht niet het hele jaar aanwezig is. Goede lampen in de keuken zijn daarom een must!

Gordijnen dicht, lampen aan

Dat grote raam in de keuken heeft wel degelijk een functie, maar veelal niet als je staat te koken. Het is op dat tijdstip vooral fijn om de gordijnen dicht te trekken en in je cocon te gaan met je gezin. Vooral in de winter is het daglicht als je uit je werk komt verdwenen en sta je in de schemer te koken. Boven het aanrecht is goede verlichting daarom een must. Veelal heb je een afzuigkap met verlichting, die boven de pannen goed licht geeft. Dat probleem heb je dus meteen getackeld. Eigenlijk heb je in een ruimte als de keuken verschillende soorten verlichting nodig. Verlichting boven de werkruimte, sfeerverlichting, basisverlichting en soms ook accentverlichting.

Voor de borrel of de krant

De basis dient om de hele ruimte te verlichten. Een lamp met een dimmer is prima voor boven de eettafel. Zo kun je hem op sfeerverlichting zetten als je met vrienden een borrel drinkt, maar op fel als je even bij je ontbijt de krant wil lezen. De werkverlichting heb je in de eerdergenoemde afzuigkap en boven het aanrecht. Dit zijn vaak kleine lampjes die veel licht geven. Het is verstandig om deze lampjes in voorraad te hebben, omdat je eigenlijk niet zonder kan. Je koopt ze bijvoorbeeld bij Lampdirect. Handig, want zodra je de laatste in de lamp gedaan hebt, log je in bij Lampdirect om nieuwe te bestellen!

Voor de sfeer

De sfeerverlichting zet je bijvoorbeeld aan als je niet de hele avond in de keuken bent. Het is handig als het niet helemaal donker is, als je even een kop thee wil zetten of iets uit de koelkast moet pakken. Sfeerverlichting is veelal te dimmen. Wil je ergens een accent op leggen, dan kun je er bijvoorbeeld een spotje op zetten. Ook deze kun je bij Lampdirect bestellen én zijn handig om op voorraad te hebben.