Waar je op moet letten bij het kopen van een rolsteiger?

Het is altijd handig om een eigen steiger in huis te hebben. Wanneer je namelijk veel zelf kunt, ga je ook voor klusjes bovenop je huis zelf het dak op. In dat geval is een rolsteiger ontzettend handig. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je zo’n rolsteiger wil gaan huren? Hieronder geven we je enkele handige tips.

Waar gebruik je een steiger voor?

Een steiger kun je voor heel veel verschillende dingen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je het onderhoud aan de goot, gevel of dakpannen zelf wil doen. Je kunt er natuurlijk direct één kopen, maar vaak heb je deze niet eens vaak nodig. Huren is dan ook vaak een betere optie. Je hebt dan een rolsteiger, maar je hoeft deze niet direct voor een hoge prijs aan te schaffen. Met een rolsteiger is het werken op hoogte veel veiliger en eenvoudiger omdat je allebei je handen vrij houdt én makkelijker kunt verplaatsen. Wil je een dakkapel steiger huren, dan kun je direct alle benodigde klusjes doen en de steiger vervolgens weer gewoon inleveren. Op die wijze geef je niet teveel geld uit en kun je toch alle klusjes doen waarbij een rolsteiger eigenlijk noodzakelijk is! 

Afmetingen van de rolsteiger

Wanneer je een rolsteiger wilt huren, zijn de afmetingen van groot belang. Het gaat daarbij natuurlijk allereerst om de hoogte van de steiger. Daarbij is het handig om te weten op welke hoogte je nu eigenlijk precies wil gaan werken. Het is namelijk heel vervelend als na je aankoop blijkt dat de steiger eigenlijk te laag is. Bij het bepalen van de hoogte is het overigens van belang om te letten om platformhoogte en werkhoogte. Het eerst vertelt je hoe hoog de steiger daadwerkelijk is, de werkhoogte is de maximale hoogte waarop je kunt werken wanneer je op de steiger staat. Al hangt dat laatste natuurlijk ook af van hoe lang je zelf bent. Het opvallende is dat sommige bedrijven bij de hoogte van de steiger de platformhoogte aangeven, terwijl andere kiezen voor de werkhoogte. Het zou vervelend zijn als je die twee door elkaar haalt en dus is het altijd belangrijk om hier duidelijkheid over te verschaffen vóór je een steiger huurt.

Type steiger

Tot slot is het type steiger dat je kiest ook van belang. Er zijn tal van verschillende merken maar ook verschillende soorten. Binnen raden we bijvoorbeeld een kamersteiger aan en wanneer je voortdurend heen en weer moet naar beneden, is een trapsteiger wellicht een goed idee. Wanneer je voor de meest allround steiger wil gaan, is de rolsteiger absoluut de beste optie. Deze verplaats je eenvoudig door de wielen en is erg veilig. Veel mensen werken hier dan ook prettig mee.