De verschillen tussen zweefparasols en normale parasols

Niets is zo fijn om bij lekker weer in je eigen tuin te ontspannen. Het is dan ook heerlijk om een terras in je tuin te hebben met wellicht enkele ligstoelen om ieder vrij uurtje in te zomer optimaal te genieten. Soms is de zon echter iets te fel en in dat geval komt een parasol natuurlijk goed uit. In vrijwel iedere tuin is daarom een parasol te vinden. Naast de klassieke parasols zijn er tegenwoordig ook zogeheten zwevende parasols te krijgen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee? 

De normale parasol 

De normale parasol kennen we natuurlijk allemaal en wordt al decennia lang gebruikt door mensen om een beetje schaduw in de tuin te creëren. De klassieke parasol wordt vaak in een voet gezet, die extra verzwaard is. In sommige gevallen wordt deze parasol ook in een gat of opening in de tafel of de tuin gezet. Voordeel van een voet is natuurlijk dat je deze ook kunt verplaatsen. Een ander groot voordeel ten opzichte van een zweefparasol is dat de normale parasol veel minder plaats inneemt. Dat is voor veel mensen al een reden om voor deze parasol te kiezen. Daarnaast zijn de normale parasols eenvoudig te openen met een dubbele katrol of een zwengel. Ze zijn te verkrijgen in tal van verschillende uitvoeringen waardoor je er één kunt kiezen die het beste bij de tuin past. 

Zwevende parasol 

Dat is bij een zwevende parasol wellicht wat minder, maar deze heeft weer heel veel andere voordelen. Je hebt bijvoorbeeld geen gat in de tafel of de grond nodig. Daardoor bespaar je op de tafel zelf veel ruimte. Bovendien is de zwevende parasol vaak iets groter waardoor je meer schaduw kunt creëren. Het allergrootste voordeel van de zwevende parasol is bovendien dat deze verstelbaar zijn. Je kunt de parasol dus voortdurend richting de zon zetten, waardoor je er altijd effectief gebruik van kunt maken. Sommige middelen zijn zelfs in staat om 360 graden te draaien! Kies een zwevende parasol van Parasol-shop.nl en geniet iedere zomer weer van genoeg schaduw in je tuin! 

Houd rekening met de omgeving 

Wanneer je de keuze moet maken tussen een normale parasol of een zwevende variant is het van belang om daarbij rekening te houden met de omgeving. Niet iedere tuin is geschikt voor een zwevende parasol en in sommige gevallen is dat juist de beste optie.