Dit is de meest duurzame verlichting voor in huis

Er zijn redenen genoeg om jouw verlichting thuis te vervangen voor meer duurzame opties. Zo kun je met meer duurzame verlichting flink besparen op de energierekening. Dat is geen sinecure, zeker niet omdat de energieprijzen de laatste tijd weer flink gestegen zijn. Verder is meer duurzame verlichting in huis halen aantrekkelijk vanwege de vele opties die er op dit gebied zijn. Met name ledverlichting biedt tal van mogelijkheden om meer sfeer in huis te halen. Mooie led lampen of led strips kopen is dan ook een slimme keuze. Verder is het natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu, omdat er een vermindering van CO2-uitstoot is. Wie led strips aanschaft, draagt een steentje bij aan een duurzame toekomst. 

De voordelen van led strips 

Led strips staan bekend als de meest duurzame verlichtingssoort. Dit type verlichting heeft een hele reeks voordelen, die verklaren waarom led strips steeds meer verkocht worden. De grootste pluspunten van led strips zijn, speciaal vergeleken met spaarlampen: 

  • De gemiddelde levensduur van een led lamp is ongekend. Waar een spaarlamp zo’n 5.000 tot maximaal 10.000 lichturen heeft, bedraagt dit bij led verlichting liefst 30.000 tot 50.000 branduren mee.
  • Anders dan spaarlampen zijn led strips niet gevaarlijk als ze kapot gaan. Bij spaarlampen komt er bij het stukvallen giftig gas vrij, maar bij led niet. Gunstig aan led is ook dat deze lampsoort niet langer de schadelijkste stof kwik bevat en dus aanzienlijk minder schadelijk is voor het milieu.
  • Terwijl spaarlampen een rendement halen van zo’n 35%, komen led lampen aan een rendement van 50% tot maximaal 60%. Het behoeft geen betoog dat je dus meer licht krijgt voor minder energie. En dat scheelt uiteindelijk flink in de portemonnee. Per kamer kun je jaarlijks door led lampen te gebruiken al snel tussen de 12 en 15 euro besparen op jouw energienota. Dat is gemakkelijk geld verdienen.
  • Het licht van led lampen is constanter dan de verlichting van spaarlampen.
  • Led lampen bieden qua kleuren, lichtsterkte en uitstraling tal van mogelijkheden. Feitleijk kun je er elke sfeer mee creëren en passen led lampen in elk interieurtype en in elk soort ruimte: keuken, badruimtes, slaapkamers en woonkamers.

Laat je inspireren door de opties 

De voordelen van led strips zijn duidelijk. Laat je inspireren door de uiteenlopende opties die led lampen te bieden hebben. Je zult zien dat niet alleen jouw energienota, maar ook de sfeer in huis baat heeft bij led!