Hier moet je op letten bij de aanschaf van een traplift

Het leven gaat niet altijd over rozen. Er kan een moment komen dat de dagelijkse handelingen steeds meer moeite gaan kosten door bij voorbeeld lichamelijke beperkingen. Het fijnste is als je dan toch in je eigen omgeving kunt blijven. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden en hulpmiddelen om dit te realiseren. 

Een traplift 

Eén er van is het aanschaffen van een traplift. Belangrijk is om je eerst goed te oriënteren op de vele mogelijkheden. Er zijn standaard trapliften die op elke trap passen. Daarnaast is het mogelijk om een op maat gemaakte traplift te laten installeren. 

De kosten 

Trapliften zijn te koop in allerlei verschillende prijsklassen. Een standaard traplift is goedkoper dan een op maat gemaakte traplift. Ook is de prijs afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie. Een rechte traplift kost minder dan een traplift die op een wenteltrap gemaakt moet worden. Soms moet je met een traplift meerdere verdiepingen kunnen overbruggen. Goed nieuws hierbij is dat er verschillende mogelijkheden zijn om een traplift geheel of gedeeltelijk te subsidiëren. Een trapliftadviseur kan helpen uitzoeken welke mogelijkheden voor subsidie er zijn in jouw specifieke situatie. Een andere manier om te besparen op de kosten voor de aanschaf van een traplift is om een gebruikte traplift op te zoeken. Soms heeft iemand een nieuwe traplift laten installeren en maar korte tijd kunnen gebruiken. Er zijn genoeg 2e hands trapliften die even goed werken als een nieuwe traplift en zo weer een goede bestemming kunnen krijgen. 

Als de traplift geplaatst is 

Als je je gaat oriënteren op een leverancier, is het verstandig om na te gaan welke voorwaarden het bedrijf hanteert. Ga na wat de verwachte levertijd is. Belangrijk is ook dat er voldoende nazorg is. Het is natuurlijk het fijnste als technische problemen zoveel mogelijk voorkomen worden. Niemand zit er op te wachten dat het systeem weigert op het moment dat je het nodig hebt. Ga na of het bedrijf regelmatig langskomt voor onderhoud. En mocht de lift toch een keer mankementen vertonen, dan is het het fijnst dat je 24/7 contact kunt opnemen met een servicemedewerker. Als alles naar behoren geplaatst is en werkt, kan een traplift er aan bijdragen dat je nog lang met veel plezier in je eigen huis wonen en leven.