Redenen om woonhuisventilatie te nemen

Net zo slecht als langs de snelweg wonen… 

Wie de woning niet regelmatig ventileert, krijgt te kampen met een huis dat een slecht en ongezond binnenklimaat heeft. Uit onderzoek is gebleken dat de lucht in onvoldoende geventileerde huizen even dramatisch van kwaliteit is als de luchtkwaliteit langs snelwegen. Dat is schokkend. Slecht geluchte woningen kunnen diverse problemen veroorzaken. Welke problemen zijn dit zoal? En op welke manier kan woonhuisventilatie van Filterfabriek de luchtcirculatie in jouw woning verbeteren? 

Minder last van allergische reacties 

Wie zijn huis niet goed van verse lucht voorziet, kampt met een te vochtig binnenklimaat. Dit kan tot allergische reacties leiden, zoals hoofdpijn, verkoudheid of zelfs eczeem en andere vormen van huiduitslag. Woonhuisventilatie van Filterfabriek haalt overtollig vocht uit de lucht, maar ook vuil en kleinere stofjes, en voorkomt dat je als bewoner(s) allerlei kwaaltjes krijgt. 

Voorkomen van vochtproblemen in huis

Dagelijks komt er in woningen minstens 10 liter vocht in de lucht terecht. Als deze vocht niet uit de lucht gehaald wordt, kan er optrekkend vocht in huis ontstaan. Dit is merkbaar aan vochtige muren, schimmel plekken op de muren en uiteindelijk loshangende behang of afbladderende verf. Een goed werkend ventilatiesysteem in het interieur voorkomt dus gezondheidsklachten maar ook schade aan de muren en wanden in huis.

Besparen op de energienota

Door het huis goed te ventileren blijft de luchtvochtigheid in balans, dit leidt ook tot een aantrekkelijke besparing op de energierekening. Doordat de lucht minder vochtig is, hoeft de cv-ketel of warmtepomp minder hard te stoken. Een lagere luchtvochtigheid betekent minder waterdamp in de lucht en dus minder waterdruppeltjes die verwarmd moeten worden. Luchtventilatie aanbrengen is daarnaast ook beter voor het klimaat en milieu.

Een frisser huis in de zomer

Ventilatie in huis helpt ook in de zomer om de lucht in huis, op warme zomerdagen, frisser te houden. Ventilatiesystemen zorgen ervoor dat de lucht in huis doorstroomt, waardoor het minder warm en benauwd in de woning wordt. Een ander argument dus om een goede woonhuisventilatie van Filterfabriek aan te schaffen en in jouw woning te laten installeren.