Hoe kies je het beste dekbed voor je kind?

Kiezen is niet altijd eenvoudig

Een comfortabel, betaalbaar en stijlvol dekbed voor je kind uitzoeken is niet altijd even gemakkelijk. Er is namelijk een enorm keuzepakket aan kinderdekbedden verkrijgbaar. Hoe kies je voor jouw kind een goed kinderdekbed uit dat lekker ligt en in de smaak valt bij jouw kind?

Kies de goede maat

Het eerste belangrijke aandachtspunt bij de keuze voor een goed kinderdekbed is de geschikte maat. Zorg voor een kinderdekbed dat precies op het bed past. Niks is vervelender dan een dekbed dat qua afmetingen niet passend is. Waarbij een te kleine afmeting natuurlijk ook niet goed is. Van welke maten moet je uit gaan? Bij een ledikant is de maat 100 × 135 cm. Bij een juniorbed kom je uit op 120 × 150 cm en bij een eenpersoonsbed moet je rekenen op 140 × 200 cm.

Ga voor het beste soort deken

De beste dekbedden voor kinderen zijn gemaakt van katoen en niet te warm. Katoenen dekbedden hebben als pluspunt dat ze goed ventileren en ademen. Hierdoor blijven ze lekker fris. Een dik dekbed is bij kinderen overigens geen noodzaak. Volwassenen hebben het sneller koud dan kinderen, dus kies voor je kids een niet al te dik dekbed uit. 

Bij allergieën extra opletten

Wanneer jouw kind regelmatig last heeft van allergieën, dan kun je hiervoor speciale dekbedden met een anti-allergie vulling kopen. Wanneer deze dekbedden regelmatig worden gewassen, maken huisstofmijten – de veroorzakers van veel allergieën – nauwelijks tot geen kans meer om zich te verspreiden. En dat slaapt dan voor jouw zoon of dochter wel zo prettig.

Ook een donzen dekbed is een optie

Naast een dekbed van katoen is ook een dekbed van dons een mogelijkheid. Zorg er wel voor dat dit dekbed niet te dik is. Kinderen zijn namelijk nog niet in staat om, lichamelijk gezien, hun temperatuur te reguleren en kunnen daardoor oververhit raken. Dat is natuurlijk iets dat je te allen tijde wilt zien te voorkomen. Wees daarom extra kritisch wanner je voor het optimale comfort van een donsdekbed voor kinderen kiest.

Succes met jouw dekbed

Welke keuze je ook maakt, je hoeft niet bang te zijn dat er voor jouw zoon of dochter geen geschikt dekbed te vinden is. De keuze aan maten, soorten en uitvoeringen dekbedden is haast oneindig. Wat je ook kiest, alvast veel succes en plezier gewenst met jou aankoop!