Zo creëer jij een industriële woonkamer

Bij een industriële woonkamer denk je al gauw aan een loft. Voorheen fabrieken die omgebouwd zijn in meestal luxe appartementen. Een grote studio met hoge plafonds, grote ramen en een betonnen gietvloer. Het  leidingwerk is zichtbaar. De inrichting is dan natuurlijk stoer en degelijk.

Een industrieel interieur kenmerkt zich door stoere tafels en stoelen, kasten en bijpassende accessoires. De Giant racefiets kan in de woonkamer een plek krijgen. De gebruikte materialen zijn authentiek en duurzaam: leer, metaal en robuust eikenhout. Materialen die tegen een stootje kunnen en die lang meegaan. Woon je niet in een loft dan kun je toch voor een industriële inrichting gaan, maar ben dan wel consequent in je meubelkeuze en accessoires. En denk groot en minimalistisch!

Industriële lampen met een eigen uitstraling 

Een belangrijk onderdeel is de verlichting. De industriële vormgeving is gebaseerd op functionaliteit en duurzaamheid. De lamp moet dus goed licht geven en stevig zijn. De originele fabriekslampen waren dan ook van metaal of bakeliet. De lampen zijn goed beschermd tegen beschadiging door middel van een metalen bewapening. Een mooi voorbeeld is de kooilamp. Dit zie je bijvoorbeeld mooi terug in de Industriële wandlamp.

Industriële lampen waren vroeger uitsluitend als hang- of wandlamp beschikbaar. De huidige lampen met industriële look zijn er ook als staande en tafellamp. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende verlichtingsarmaturen perfect op elkaar aan te sluiten. Ander voordeel is dat de huidige lampen voldoen aan de huidige normen van veiligheid en energiezuinig gebruik. 

Het fabrieksgevoel

Beton en staal kunnen koud overkomen dus zorg wel voor een combinatie met zachte en natuurlijke tinten. Laat jouw favoriete kleur terugkomen in de vorm van bijvoorbeeld een karpet en kussens. Maar bedenk less is more bij een industriële inrichting. Kies de juiste accessoires die zorgen voor jouw eigen look. Door de juiste meubels en verlichting te gebruiken zorg je voor een uniek warm design met behoud van het fabrieksgevoel.