De voordelen van een 4 seizoenen dekbed

Waarom zou je voor een ‘alle seizoenen dekbed’ kiezen en niet simpelweg een dikker dekbed voor de winter en een dunner exemplaar voor de zomer kopen? Na het lezen van onze blog kan je makkelijker je keuze maken.

Prima isolatie

Een groot voordeel is dat een 4 seizoenen dekbed in elk seizoen isolerend werkt. In de winter houdt jouw dekbed de warmte goed vast, in de zomer wordt overtollige warmte snel afgevoerd. Daardoor slaap je gemiddeld genomen door het hele jaar even goed. Extra voordeel voor mensen die samen slapen is dat de kans kleiner is dat de één het koud heeft (vaak de vrouw) terwijl de ander het benauwd krijgt.

Geen gewissel meer

Het lijkt zo makkelijk: twee keer per jaar je dekbed verwisselen. Maar met de seizoenen van tegenwoordig weet je het niet meer. Je hebt net twee dagen je winterdekbed liggen of de temperatuur stijgt opeens weer naar nazomerse temperaturen. Of je was met je zomerdekbed al voorbereid op dat heerlijke voorjaarsweer en het gaat s’ nachts weer vriezen. Een ‘alle seizoenen dekbed’ scheelt je dus veel meer wisselmomenten én mogelijke irritatie ’s nachts als blijkt dat je je dekbed weer eens te vroeg hebt omgeruild.

Comfortabel en licht materiaal

Een 4 seizoenen dekbed slaapt prettig door de comfortabele en lichte samenstelling. Door de zachtheid van het materiaal slaap je snel in én slaap je lekker door. Je maakt lange nachten en wordt ’s morgens heerlijk uitgerust en fris wakker. Fijn is ook dat het dekbed met jou meebeweegt. Dus ook als je eens onrustig slaapt en veel draait, blijft het dekbed op je liggen.

Keuze uit verschillende vullingen

Je kan kiezen uit verschillende vullingen voor jouw nieuwe ‘alle seizoenen dekbed’. Veel mensen kiezen voor synthetisch, wat als voordeel heeft dat de vulling niet verschuift. Het vertrouwde wol is ook nog steeds favoriet, bijvoorbeeld vanwege zijn zeer goede vochtregulatie. Doordat je minder transpireert, wordt je minder vaak wakker en slaap je beter door. Dons is ook goed isolerend én licht. Extra voordeel, in vergelijking met synthetisch en wol, is dat bijvoorbeeld ganzendons bijzonder geschikt is voor mensen die een allergie hebben. Ook de kans op huisstofmijt is veel kleiner.