Minimalistisch design servies

Serax is een designmerk vergelijkbaar met het beroemde Alessi, Iittalia, of Le Crueset. Het van origine Belgisch bedrijf heeft tal van bekende designers en ontwerpers die schitterende alledaagse artikelen maken. Veel artikelen betreffen serviezen, bestek en alles wat er op tafel staat. De collecties staan voor unieke vormen, materialen en stijlen. Het veelal minimalistische design is te mooi om achter een deur in de kast te plaatsen. Het merk Serax geeft persoonlijkheid aan het interieur en natuurlijk aan de gedekte tafel. Een drietal ontwerpers uit een groep van 65 internationale ontwerpers.

Marcel Wolterinck

De Nederlandse ontwerper Marcel Wolterinck ontwerpt met een dikke knipoog naar de Japanse keuken de Heii-collectie voor Serax. Dienbladen, borden, schaaltjes, koffiekoppen en bestek ademen de eenvoud en simpliciteit uit. Een schitterende compositie van verhoudingen in wit porselein. De collectie is modulair. De verhoudingen zijn proportioneel en alles is mooi op elkaar afgestemd. Om het servies compleet te maken is er het bijpassende hoekige minimalistische bestek.

Delphine Boël

De vormen en het design van de collectie wordt the Art of Dining genoemd. Het servies is een kunstwerk op zich met vloeiende woorden in een gebogen vloeiende vorm. Het symboliseert de noodzaak van positief communiceren. Door het ontwerpen van een servies wil ontwerpster Delphine Boël haar kunst transformeren naar alledaagse artikelen die voor iedereen bereikbaar zijn. 

Piet Boom

Ontwerp Studio Piet Boon heeft met de collectie Base een compleet assortiment van kwaliteit servies gecreëerd. De collectie kenmerkt zich in design en functionaliteit. Het servies is van hoge kwaliteit wit Chinees porselein. 

Trendsetter

Met name door keramiekkunstenares Roos van de Velde en haar ontworpen tafelcollectie kreeg Serax de aandacht van mondiale sterrenrestaurants. Dankzij de uitgebreide collectie tafelproducten is Serax uitgegroeid tot een trendsetter in de horecasector. Door de samenwerking met nationale en internationale ontwerpers krijgt Serax erkenning van beroemde chefs en hotelhouders.

Op dit ogenblik levert het bedrijf producten aan meer dan honderd sterrenrestaurants. 

Serax servies en bestek zijn unieke ontwerpen die tijdloos en functioneel zijn gecombineerd met het gebruik van unieke materialen. Innovatief design van topkwaliteit met een betaalbare prijs.