Veilig traplopen

Roestvrij staal wordt gebruikt vanwege de duurzaamheid. Het is weersbestendig en wordt dan ook veelvuldig buiten gebruikt. Ook is roestvrijstaal eenvoudig schoon te houden. Dat is de reden dat horeca keukens voorzien zijn van een roestvrijstalen inrichting. Roestvrij staal is een goed te bewerken materiaal waardoor het voor allerlei producten wordt gebruikt. Complete keukens, meubels, tafels en apparatuur.

Veiligheid

Een trapleuning is van groot belang voor veilig traplopen. De leuning biedt houvast. Veel ouderen kunnen of durven zonder leuning geen gebruik te maken van een trap. Voor kleine kinderen is de leuning ook van groot belang. Hun coördinatie is nog onvoldoende en zijn daarom extra kwetsbaar voor vallen. De trapleuning is essentieel voor de veiligheid op een trap.

Leuning

Om een trap zo veilig mogelijk te maken is de leuning van groot belang. Natuurlijk is het ook belangrijk te zorgen dat de traptreden stroef zijn. Goede grip op de treden zorgt voor veiligheid, maar de leuning is het meest belangrijk. Veel voorkomende leuningen zijn ronde en platte leuningen, leuningen van hout en van staal. Voor een veilige leuning geldt, hoe steviger hoe beter. De stevigheid heeft te maken met het materiaal, de dikte en vooral het aantal plaatsen waarop de leuning is bevestigd. 

Hout of RVS

Hout en RVS worden veel gebruikt als leuning. Het is een persoonlijke keuze wat het best past bij de woning. Een houten leuning past zowel in een klassiek als in een modern interieur. Afhankelijk van de gekozen houtsoort, kleur en vorm van de leuning geef je de trap een klassieke en landelijke of juist een moderne uitstraling. De meeste houten leuningen worden met RVS onderdelen aan de muur bevestigd, maar met hout is het ook mogelijk. In hedendaagse woningen is een RVS trapleuning een goede keuze. Dit materiaal staat garant voor een moderne en strakke look. 

Ongevallen

Jaarlijks zijn er in Nederland veel mensen die vallen bij het traplopen. Niet alleen ouderen, maar ook kinderen en volwassenen vallen door een misstap, glijden uit of vallen door duizeligheid. Veel uitglijden gebeurt omdat er voorwerpen op de trap liggen. De meeste ongelukken op een trap gebeuren als mensen de leuning niet gebruiken of van een slechte kwaliteit is.