Bereid je tuin optimaal voor op de winter

Misschien was je deze winter te laat….maar onthoud dit dan goed voor volgend jaar šŸ™‚ Ieder jaar opnieuw is het namelijk belangrijk je tuin helemaal winterklaar te maken. Als je dat niet doet zal je tuin het erg moeilijk hebben in de wintermaanden, en zal de tuin in het voorjaar een stuk meer onderhoud nodig hebben. Maak daarom even wat tijd vrij, zet de buitentafel en de kunststof tuinstoelen onder het afdak, ruim de tuin netjes op en maak alle planten, struiken en bomen winterklaar.

Winterklare struiken

Zodra de lente aanbreekt wil je natuurlijk dat je tuin er zo snel mogelijk weer mooi bijstaat, en je wilt planten en struiken een goede kans geven om weer uit te lopen bij de eerste zonnestralen. Voor een zo goed mogelijke start in de lente is een goede voorbereiding voor de winter heel belangrijk. Zo is het in de meeste gevallen goed voor de struiken als ze nog een laatste keer voor de winter gesnoeid worden. Als je ze pas in het voorjaar zou snoeien kan het gebeuren dat de struiken doodbloeden. Ook het gazon kan wat aandacht gebruiken voor de winter begint. Om ervoor te zorgen dat jouw gazonnetje goed de winter doorkomt kun je het bemesten met speciale meststoffen die het gras extra sterk maken voor de winter. Met een goede voorbereiding voor de winter zal de tuin er in de lente weer snel mooi bijstaan.

Tuinstoelen en accessoires

Ook de spullen in de tuin hebben wat aandacht nodig. Laat je de spullen bijvoorbeeld staan op het terras, of zet je liever alles in de schuur? In principe kunnen tuinstoelen van kunststof met gemak buiten blijven staan gedurende winter. Ideaal als je niet zoveel ruimte hebt om spullen op te bergen. Bovendien zijn kunststof tuinstoelen in veel gevallen stapelbaar, waardoor ze weinig ruimte innemen. Met een mooi opgeruimde tuin en het nodige snoeiwerk is jouw tuin helemaal klaar voor de winter, en alvast goed voorbereid voor de lente in het volgende jaar.