De voordelen van een traplift

Veel mensen willen er liever niet aan: een traplift. Trapliften hebben een nogal stoffig imago en de heersende opvatting is nog steeds dat trapliften een lompe sta-in-de-weg zijn. Hartstikke zonde, want met een traplift kunnen veel ongelukken voorkomen worden. Een traplift is een investering in onafhankelijkheid en kan ervoor zorgen dat een verhuizing naar een verzorgingstehuis niet nodig is. Comfortabel oud worden in je eigen vertrouwde woning, wie wil dat nou niet? 

Verhuizen niet nodig

Op gegeven moment zal iedereen te maken krijgen met een afnemende mobiliteit. Vaak nemen mensen dan rigoureuze maatregelen zoals verhuizen naar een gelijkvloerse woning, kostbare verbouwingen en in sommige gevallen zelfs een verhuizing naar een verzorgingstehuis. Zulke ingrijpende maatregelen zijn echter lang niet altijd nodig. Met een traplift zorg je er immers voor dat je je moeiteloos kunt verplaatsen over verschillende verdiepingen. Vallen van trappen, met alle gevolgen van dien, worden op deze manier voorkomen  terwijl je nog steeds comfortabel kan genieten van je vertrouwde leefomgeving. 

Trapliften voor elke trap

Trapliften zijn tegenwoordig zo ver doorontwikkeld dat er voor vrijwel elke trap een geschikte traplift te vinden is. Of je nu een brede trap hebt of een smalle, een rechte trap of een trap met bochten erin, de mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien zijn trapliften tegenwoordig een stuk kleiner dan in het verleden. Vaak kunnen ze zelfs weggeklapt worden zodat de traplift geen hinderlijk obstakel vormt als hij niet gebruikt wordt. 

Trapliften vergelijken 

De prijs van een traplift is voor veel mensen een reden om (te) lang te wachten met het aanschaffen van een traplift. Natuurlijk is dit begrijpelijk, maar als je de prijs van een traplift vergelijkt met de kosten van een verbouwing of zelfs een verhuizing dan valt deze heel erg mee. Wie erover denkt een traplift aan te schaffen doet er goed aan om van tevoren trapliften te vergelijken. Laat je goed informeren over de verschillende trapliften en welke geschikt is voor jouw situatie, en vraag offertes aan bij verschillende bedrijven. Is de prijs van een nieuwe traplift te hoog? Dan is het in veel gevallen mogelijk om een tweedehands traplift aan te schaffen. Deze gebruikte traplift wordt dan volledig opgeknapt en aangepast zodat hij perfect past in jouw woning.