Hoe je je huis sfeervol kunt verlichten

Je hebt je huis best leuk ingericht vind je zelf. De woonkamer is helemaal trendy en echt lekker de centrale plek in je huis. Je hebt er de leukste meubeltjes en woonaccessoires voor aangeschaft. Warme kleuren en veel stof maken het lekker warm en gezellig. Een veilig gevoel krijg je ervan. Lekker op de uitnodigende grote bank met elkaar kletsen en een kopje thee drinken.

Maar je hebt toch nog steeds een beetje het gevoel dat je iets mist. Je kijkt nog eens goed om je heen en dan valt het je op: de verlichting is niet optimaal. Zonder goede verlichting kun je ook geen prettige sfeer creëren. Natuurlijk licht, dat van de zon, is het mooiste licht wat er is. Dus laat dat zoveel mogelijk binnenkomen. Je kunt het hier en daar een beetje versluieren. 

De verlichting

Verlichting is de basis. Hiermee breng je gezelligheid in je huis. Sfeer in je woonkamer. Met sfeerverlichting, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de prachtige led wandverlichting van led loket, creëer je een speciale sfeer. Alles wordt zachter en vriendelijker. Het is ook slim om bepaalde details even aan te lichten. Een kunstwerk, een schilderij geef je zo wat extra aandacht en het geeft je huis gelijk een heel andere uitstraling.

Lichtplan

Maak een simpele plattegrond van je huis. Geef daarop ook aan waar je meubels staan, tafels en stoelen, televisie, teken het er allemaal maar zo nauwkeurig mogelijk in. Vergeet ook de ramen en de deuren niet. Schrijf overal bij wat er gedaan wordt in die bepaalde ruimte. Eet je er of lees je juist daar een boek? Dan kun je eerst de basis ledverlichting aangeven. Denk hierbij aan de plafond led verlichting. Daarna kun je bedenken waar je een paar staande led lampen wil, om makkelijk te kunnen lezen op de bank bijvoorbeeld. Nu wordt het tijd om de accentverlichting aan te brengen. Mooie details goed verlichten, kijk daarvoor gerust bij het led loket. Bouw spanning op en maak hiermee een uitdagend contrast tussen donkere en lichte delen van de ruimte. De kwaliteit van led licht is tegenwoordig perfect. Ledlampen ondersteunen de roodtinten in je interieur beter dan spaarlampen. Hierdoor creëer je nog meer sfeer in je huis met led verlichting van led loket.