Uit welke horren kan je kiezen?

Een hor voor het raam is een uitkomst in de zomer. Je wilt graag frisse lucht in huis, maar op al die insecten binnen zit je niet te wachten. Nu klinkt dat heel eenvoudig, maar er is wel degelijk keuze in verschillende uitvoeringen! Dus welk hor past het best bij jouw wensen? Een hor voor het raam kopen kan je pas doen als je de exacte maten weet en daarnaast zal je moeten weten hoe je raam open gaat. Een hor voor een naar buiten draaiend raam is anders dan voor een naar binnen draaiend raam. Je moet immers een hor zo plaatsen dat wel je raam open kan!

Voorzethor

Een voorzethor zet je, zoals de naam al zegt, dus voor je raam. Een dergelijke uitvoering is eenvoudig en simpel op maat te krijgen. Het hor zet je tegen je raam aan en met draaiknopjes op het kozijn zet je het hor klem. Deze horren zijn vooral geschikt voor naar buiten toe opengaande ramen. 

Inzethor

Een inzethor ziet er hetzelfde uit, maar wordt echt in je raam bevestigd. Deze horren kunnen dan ook gebruikt worden bij naar binnen opengaande ramen, maar ook bij kantelramen of draaikiepramen. 

Rolhor

Misschien wel de handigste variant is de raamrolhor. Je hebt hem immers altijd bij de hand, omdat het gewoon bevestigd is aan je raam. Even eraan trekken en klaar. Geen plek nodig om een buitengebruik zijnde hor te kunnen opbergen. Een rolhor is geschikt voor een naar buiten toe openslaand raam, maar bijvoorbeeld ook voor een dakraam!

De juiste maat!

Voordat je gaat meten is het belangrijk om te weten welk soort hor je wilt kopen. Een inzethor bestellen vraagt immers om een andere maat dan bij het kopen van een voorzethor (of rolhor, uiteraard). Ze worden allemaal op een andere manier bevestigd, waardoor de maten anders worden! Naast de maat heb je ook keuze in kleuren, hoewel het overgrote deel uit witte omlijsting en zwart gaas gaat. Toch zijn er varianten in te vinden, dus ga zeker op zoek als je het extra wilt laten matchen met je interieur. Ga je een vliegenraam bestellen, dan zal je dus nog even verder moeten kijken dan alleen maar het raam op zich.