Verbouw slim, en profiteer van de voordelen

Een verbouwing in huis kan het wooncomfort verhogen, en het kan een huis een stuk mooier maken. Maar er zit nog een voordeel aan. Een verbouwing aan je huis is namelijk niet alleen mooi en prettig voor jezelf. Op het moment dat je het huis wil verkopen zal je huis dankzij de verbouwing meer geld waard zijn. Denk daarom goed na over welke verbouwing het meeste geld op zal leveren tijdens een eventuele verkoop. Om de financiën rond te krijgen voor de perfecte verbouwing kun je geld lenen – bij de verkoop van je huis zul je er alleen maar profijt van hebben.

Persoonlijke lening voor verbouwing

Misschien is het huis waarin je nu woont niet het huis waar je jezelf over een aantal jaren nog ziet wonen. Dat betekent echter niet dat je het huis niet zou moeten verbouwen. Je huis kan namelijk een stuk meer opleveren bij de verkoop na een grondige verbouwing. Een persoonlijke lening kan uitkomst bieden om de verbouwing te betalen. Maar let op! Ga nog niet direct in de weer met de hamer, en sluit niet direct die lening af. Een verbouwing moet namelijk wel dusdanig gebeuren dat het ook echt geld op zal leveren. Niet iedere verbouwing maakt de waarde van je huis hoger. Voor je een persoonlijke lening afsluit voor de verbouwing van je huis is het belangrijk op een aantal punten te letten.

Verbouwingen voor meerwaarde

Hoeveel de meerwaarde van je huis zal stijgen hangt af van de verbouwing die je uitvoert. Door slim te verbouwen kun je het bedrag verhogen, maar wat is slim? Een nieuwe keuken kan prachtig zijn, maar het is wel sterk gebonden aan je eigen stijl. Is het niet de stijl van de kopers van je huis, dan is de hele verbouwing al snel voor niets geweest. Wat wel geld oplevert bij de verkoop zijn kleinere renovaties. Voer reparaties uit aan scheuren in de muren, en zorg ervoor dat de vloeren perfect zijn. De grootste winst kun je halen uit bijgebouwde vierkante meters. Plaats bijvoorbeeld een dakkapel op je dak – daar heb je zelf plezier van zolang je er nog woont, en het verhoogt de meerwaarde van je huis. Sluit een persoonlijke lening af voor de verbouwing van je huis. Bij de verkoop zul je de lening dubbel en dwars terugverdienen.