Gras zonder maaien

Natuur gras heeft het zwaar in de huidige zomers. Tijdens, maar vooral na een warme zomer heeft natuur gras heel wat te verduren. Intensief gebruik door spelende en sportende kinderen. Ondanks regelmatig besproeien wordt het gras toch geel. Dit ondanks de tijd dat mensen besteden aan bemesten, verticuteren en maaien. 

Gazon

Een mooi gazon vergt nogal wat onderhoud en groene vingers. Met de huidige zomers is het bewateren al een hele opgave. Veel sproeien maakt het gazon lui omdat gras ondiep gaat wortelen. In de volle zon is sproeien sowieso uit ten boze. Het water is al verdampt voordat het de bodem heeft bereikt. Een duur aangelegd watersysteem met een eigen watervoorziening en vervolgens de gehele nacht sproeien. Ook het onkruid is dikwijls een probleem. 

Onderhoud

Kunstgras is een alternatief. Het hele jaar een mooi grastapijt. Kinderen kunnen de trampoline of zwembad op de grasmat zetten en zonder enige beschadigingen spelen en sporten. Geen of weinig onderhoud. Eigenlijk is af en toe vegen en bladeren en takken verwijderen voldoende. Door af en toe te borstelen met een harde bezem blijven de vezels overeind staan. 

Kunstgras

Het is elke dag zorgeloos genieten met een kunstgras tuin. Geen gele plekken, geen onkruid, maar een mooi groen grastapijt. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling wat nauwelijks is te onderscheiden van natuurlijke grasmatten. Er zijn wel verschillende kwaliteiten. Er zijn hoogwaardige kunstgrassen die speciaal ontworpen zijn voor tuinaanleg. De aanschaf en aanleg betekent wel een investering, maar kunstgras heeft een lange levensduur. Kunstgras kopen bij Buitengewoonkunstgras.nl betekent een mooi tapijt voor een redelijke prijs.

Kunstgras is ideaal. Dit verklaart dan ook de trend. Kies je voor een gemakkelijk gazon zonder zorgen dan is kunstgras een verstandig besluit. Het is de investering meer dan waard.