De voordelen van plexiglas gebruiken in huis

Plexiglas gebruiken om je mooiste foto’s te etaleren is de afgelopen een echte trend geworden in de fotowereld. Heel erg bijzonder is dat overigens niet, als je je realiseert dat een foto op plexiglas tal van voordelen te bieden heeft. Welke voordelen plexiglas met fotomateriaal te bieden heeft, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en geniet ook van de charme, stijl en pracht van fotoafdrukken op plexiglas!

Wat wordt er onder plexiglas verstaan? 

Plexiglas is een speciaal soort kunststof dat op glas lijkt en ook wel acrylaat genoemd wordt. Ondanks dat plexiglas erg op glas lijkt, is het dit niet. Zo is plexiglas veel lichter dan glas, veel slagvaster en laat het meer licht door. Bij dun plexiglas is het al nauwelijks met het blote oog waar te nemen of het glas is of niet. Je kunt plexiglas dan ook in de meest uiteenlopende vormen verkrijgen, en daarom ook in verschillende prijsklassen. Dat is ook gunstig voor de portemonnee!

Plexiglas is krachtig en licht materiaal

Een van de grootste pluspunten van plexiglas in vergelijking met echt glas, is de kracht van plexiglas. Omdat dit ‘glas’ bestaat uit kunststof is het enorm sterk en feitelijk niet kapot te krijgen. Mocht je een foto die in plexiglas is gezet vallen, dan is de kans erg klein dat het breekt. Dit is bij glas wel anders, want dan kan het glas versplinteren. Naast de kracht van het materiaal heeft plexiglas ook als voordeel dat het een stuk lichter is dan echt glas. Echt glas kan behoorlijk wat wegen. Een foto in een plexiglaslijst aan de muur hangen is door het lichte gewicht prima mogelijk. Je loopt een stuk minder risico dat de schroef of spijker in de muur losraakt met een plexiglaslijst.

Plexiglas is een duurzame keuze 

Een fijn kenmerk van plexiglas is dat het materiaal niet kan verweren en daardoor erg lang meegaat. Stop je er een foto in of een diploma, dan kan jouw lijst van plexiglas er jarenlang tegenaan. Prettig is ten slotte ook dat plexiglas als kunststof recyclebaar is. Je kiest dus duurzaam als je plexiglas gebruikt!