Nieuwe keuken in je huurhuis? Kies voor een showroomkeuken!

siematic_keuken

Als je een huis huurt ben je wat betreft de uitstraling en inrichting voor een groot deel afhankelijk van de huiseigenaar. Simpel gezegd: je krijgt wat je ziet, of dat nu jouw smaak is of niet. Eén van de punten waarover mensen vaak niet helemaal (of helemaal niet) tevreden zijn, is de keuken. Een keuken is namelijk zeer persoonlijk. Maar wat doe je nu wanneer de keuken in jouw huurhuis niet naar wens is? Je wilt hier immers niet te veel geld in investeren. De oplossing is simpeler dan gedacht: kies voor een showroomkeuken!

Wat is een showroomkeuken?

Een showroomkeuken is een keuken die, zoals de naam al doet vermoeden, rechtstreeks uit de showroom komt. Showroomkeukens kunnen zowel van A- als B-merken zijn. Dit is afhankelijk van de merken die een keukenformule in haar collectie heeft. Daarnaast ben je verzekerd van dezelfde kwaliteit als wanneer je de betreffende keuken nieuw zou bestellen. Een showroomkeuken is namelijk enkel gebruikt om het keukenontwerp in de showroom te kunnen laten zien. Er is niet in gekookt en de apparaten zijn dan ook ongebruikt.

De voordelen van een showroomkeuken
  • Het voornaamste voordeel van een showroomkeuken is de voordelige prijs. Showroomkeukens zijn superscherp geprijsd en vallen goedkoper uit dan keukens die je als nieuw bestelt. Bij een huurhuis heeft dit als voordeel dat je minder hoeft te investeren en toch profiteert van een keuken die bij jouw stijl past. Bovendien lever je niet in op de kwaliteit.
  • Snel leverbaar. Als een showroomkeuken te koop staat, betekent dit dat deze plek in de showroom opgevuld gaat worden door een nieuwe keuken. Een showroomkeuken is hierdoor veel sneller leverbaar dan een nieuwe keuken waarbij je een aantal maanden op de levering moet wachten. Vaak kun je een showroomkeuken al direct meenemen.
  • What you see is what you get. Een showroomkeuken voorkomt onaangename verrassingen. Je krijgt de keuken namelijk aangeleverd exact zoals deze in de showroom staat. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.
Wat houd je tegen?

Wanneer je dus niet helemaal tevreden bent met de keuken in je huurhuis, maar hier tegelijkertijd niet te veel geld in wilt investeren, is een showroomkeuken dé oplossing. Omdat het belangrijk is dat de keuken helemaal bij jouw smaak past, is het leuk om er door middel van accessoires jouw persoonlijke draai aan te geven. Ook dit hoeft niet duur te zijn, denk maar eens aan sfeervolle keukenaccessoires van de kringloop.

Dit is een gastartikel van Kelly Karhof.