Verschillende soorten garagedeuren

Je hebt er je auto of fietsen staan en wilt die eenvoudig en veilig kunnen stallen en gebruiken. Genoeg reden om eens te kijken naar de verschillende soorten garagedeuren die op de markt zijn. Nu denk je bij een roldeur voor de garage vast het eerst aan de kanteldeur, lange tijd de standaard voor garagedeuren. Tegenwoordig bestaat er niet zoiets als de roldeur. Er is keuze uit een aantal soorten deuren met verschillende oprolmechanismen. Een overzicht van de mogelijkheden en hun voor- en nadelen.

Het oprolmechanisme

De meest gebruikte roldeuren van dit moment zijn de kanteldeur, de openslaande deur en de sectionaaldeur. Het voordeel van een kanteldeur is dat hij goedkoop is en eenvoudig kan worden gemonteerd. Het grootste nadeel is het verlies aan ruimte wanneer de deur open staat. Dit kun je oplossen door te kiezen voor openslaande garagedeuren. Deze deuren openen niet naar boven toe, maar naar de zijkant. Zo gaan ze efficiënt om met de ruimte en blijft de installatie eenvoudig. Een combinatie tussen de openslaande deur en de kanteldeur behoort ook tot de mogelijkheden. Maar de meest moderne roldeur van het moment is de sectionaaldeur. Hierbij rollen de deurpanelen zich compact op, naar een plek bovenin de garage. Bij het openen en sluiten verbruikt hij net als de openslaande deuren geen ruimte. Je kunt daardoor je auto tot vlak bij de deur parkeren. Mooi meegenomen is de verhoogde veiligheid van deze deuren, dankzij de vergrendeling in het rolmechanisme. Bij alle soorten deuren is een vorm van isolatie mogelijk.

Bediening

Tenslotte zijn er verschillen in de bediening van je garagedeur. Dankzij de bediening op afstand hoef je je auto niet meer uit, maar leg je een afstandsbediening tussen de stoelen. Of nog makkelijker; open de garagedeur met je smartphone. De bediening is te combineren met verschillende type deuren.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren