Geef je eetkamer of zitkamer stijl met een massief houten boomstamtafel

boomstamtafel

Wil je de eetkamer of zitkamer verbeteren en wat meer stijl geven? Dan heb je natuurlijk heel veel verschillende opties. Als je de laatste trends wil volgen, is een massief houten boomstafel in ieder geval een ontzettend goed idee. Deze zijn de laatste jaren gigantisch populair geworden en zorgen voor veel meer stijl in huis!

Veranderende woontrends 

Woontrends veranderen eigenlijk voortdurend. De laatste jaren zijn natuurlijke ontwerpen die tegelijkertijd robuust en industrieel zijn erg geliefd. Een boomstamtafel is daar een uitstekend voorbeeld van. Daarbij heb je natuurlijk nog steeds ontzettend veel keuze. Massief houten boomstamtafels zijn er namelijk in tal van verschillende vormen, maten en kleuren. En het fijne is bovendien dat ze in vrijwel ieder interieur passen. Meestal wordt de tafel van één boomstam gemaakt, waardoor de tafel een bijzonder levendige uitstraling heeft.

Al eeuwen geliefd

Hoewel boomstamtafels de laatste jaren weer een trend zijn geworden, zijn boomstammen als materiaal voor meubels eigenlijk al eeuwenlang geliefd. Denk bijvoorbeeld aan massief eiken dat niet alleen gebruikt wordt voor tafels, maar ook voor kasten, stoelen en andere meubels. Het enige belangrijke is dat je de massief eiken tafel met regelmaat onderhoudt. Dat kan bijvoorbeeld door deze bij te schuren of even in de lak te zetten. Dat is echter helemaal niet zoveel werk en wanneer je er klaar mee bent, ziet de tafel er weer uit alsof je deze net hebt gekocht!

Jij bepaalt de plaats 

Wat het bovendien ook nog eens extra fijn maakt, is dat een massief houten boomstamtafel eigenlijk overal past. Daarmee bedoelen we allereerst natuurlijk in elk interieur. Je hoeft er dus niet je volledige interieur op aan te passen. Bovendien kun je de tafel kwijt waar je wil. Je kunt deze bijvoorbeeld in de woonkamer zetten om het geheel af te maken. De robuuste uitstraling past bij modern zitmeubilair maar ook zeker bij traditionele stoelen en sofa’s. Maar je kunt er ook voor kiezen om een houten boomstamtafel in de eetkamer te zetten.

Wanneer je kiest voor een grote tafel, kun je er met het hele gezin zonder problemen aan eten. Zelfs de aanhang kan direct aanschuiven aangezien deze tafels in allerlei formaten beschikbaar zijn. Wanneer je voor zo’n massief houten boomtafel gaat, kies je dus eigenlijk voor een tafel waarbij uitstraling en functionaliteit gecombineerd worden en resulteren in een prachtig uitziende tafel. Een absolute toevoeging voor je interieur!